Terug naar navigatie

Informatie muntautomaten

Binnenkort opent Geldmaat automaten voor het opnemen en storten van munten. Zodra de muntautomaten in werking worden gezet zijn ze zichtbaar in deze locatiewijzer. U selecteert eerst Geldmaat en vervolgen Munten opnemen of Munten storten.

Over Geldmaat

Geldmaat is al jarenlang een van de belangrijkste spelers op het gebied van contant geld. Dag in-dag uit worden geldautomaten gevuld en geleegd, geld wordt gedistribueerd en geteld, afgeboekt en gestort. Het is van maatschappelijk belang dat contant geld beschikbaar blijft. 

Steeds meer geldmaten in Nederland
Het aantal geldautomaten van Geldmaat groeit nog iedere dag. Op de locatiewijzer staan alle soorten automaten met hun adres. Wilt u biljetten opnemen of storten, wilt u uw sealbag storten of munten opnemen of storten? Kijk dan op de locatiewijzer voor een geldmaat bij u in de buurt. 

Biljetten opnemen en storten
Veel geldmaten staan binnen. U vindt ze in winkelcentra, in Albert Heijn supermarkten, of in winkels zoals Bruna, Primera en The Readshop. Er zitten ook geldmaten in buitenmuren. Of een automaat binnen of buiten zit, ziet u aan de openingstijden. U vindt alle openingstijden van automaten in de locatiewijzer.

Soms is alleen de software van een automaat van Geldmaat en is de buitenkant nog van de ABN AMRO, ING of Rabobank. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de oranje geldautomaten die bij Albert Heijn staan.

Bij een aantal geldmaten in Bruna, Primera en The Readshop is assistentie aanwezig. Wilt u geholpen worden bij het bedienen van de geldautomaat? Zet het filter in de locatiewijzer op: Geldmaat en klik op het vakje met Automaten met Assistentie. Zo vindt u ook automaten met spraakondersteuning en automaten met 5-eurobiljetten. 

Sealbags
Bent u klant van ABN AMRO, ING of Rabobank en wilt u verpakt biljetten afstorten? Dat kan bij een van de meer dan 370 sealbagautomaten van Geldmaat. Voor het verpakt storten in een sealbag is een sealbagovereenkomst met uw bank benodigd. Selecteer Geldmaat  en Sealbag storten in het filter op de locatiewijzer en alle sealbagautomaten verschijnen in beeld.

Munten
Geldmaat is bezig met het plaatsen van automaten voor het opnemen en storten van muntgeld. Deze automaten staan nu al bij een groot aantal bouwmarkten van Gamma en Karwei. Alleen klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank kunnen deze automaten gebruiken.

Gedurende een proefperiode van enkele weken hebben wij de werking van de muntautomaten getest. Op dit moment evalueren wij de testperiode. Tijdens de evaluatieperiode staan alle muntautomaten nog buiten werking. Wij verwachten binnenkort de geplaatste muntautomaten te openen. Op dit moment worden de automaten getest. Als alle testen goed gaan, dan kunt binnenkort terecht bij deze muntautomaten van Geldmaat. Zodra de automaat in werking wordt gezet zal deze zichtbaar zijn in de locatiewijzer (selecteer Geldmaat en Munten opnemen of Munten storten).